Kammarin Kaisa

KaisaHei!

Mukavaa että luet tätä. Se kertoo, että mietit millainen yritykseni Kammari on ja millainen minä olen. Että uskaltaako tuon Kaisan Kammariin ja hoitoihin mennä.  Tuo kaikki selviää vain kokeilemalla. Jos olet tulossa hoitoon luokseni voin lohduttaa, että etsin itselleni monta vuotta omaa hoitopaikkaa kunnes vihdoin löysin. Siinä pitää niin monen asian sopia yhteen. On oltava hyvät otteet, herkkyyttä ja asiallisuutta. Läsnäoloa ja tilannetajua. Niin ja mukavakin vielä, sellainen hyvä hoitaja minun mielestäni voisi olla.

Kammari on yhden naisen toiminimiyritys, joka on lähtenyt alunperin ideasta perustaa sellainen paikka, jossa ihmiset voisivat levätä ja hoitaa itseään kuten kammareissa oli ennen vanhaan tapana. Kammari on nyt elättänyt minua kymmenen vuotta. Sinne on aina ihanaa mennä. Siellä on hoidettu ja parannettu. Itketty ja naurettu. Ihmetelty ja oivallettu. Hemmoteltu ja yllätetty.  Siellä on ikkunalaudalla oikeita kiviä ja kuva yhdestä tärkeästä puusta hoitohuoneen seinällä.

Minä olen aamuihminen. Herään aikaisin ja vieläpä nautin siitä. Siitä hiljaisuudesta ja suloisesta päivän noususta. Iltaisin taas vedän villasukat korviini asti ja uppoudun hyvään kirjaan koira molemmissa kainaloissani.

Olen elämälle utelias.  Minua kiinnostaa miksi? Ja miten? Ihminen kiinnostaa minua kokonaisvaltaisesti ja sehän onkin tarjonnut minulle mahdollisuuden oppia ja opiskella alati.  Ehkä minun luonteestani kertoo jotakin se että kun perheeni pyysi minua  viimeisen ammattidiplomin jälkeen ryhtymästä uuteen opiskeluun, olen yrittänyt nyt pysyä lupauksessani…. Mutta verkkokurssejahan ei lasketa, eihän?

Työstäni voitkin lukea näiltä sivuiltani, mutta vapaa-aikana minut löytää metsästä tai avannosta.  Metsä on minulle toinen koti. Hengitän siellä paremmin ja se on toiminut minun huolten ja murheiden tuuletuspaikkana ja uusien ideoiden ja ajatusten syntypaikkana. Kalliot siellä kuntosalina ja puut sisäisen voiman lähteenä.

Talvella minut tapaa perin hyisistä tunnelmista. Avantoon karisee turha kireys ja jännitys kehostani ja mielestäni.  Kesällä irroitamme köydet ja purjehdimme perheeni kanssa tuulten mukana.

Sellainen minä olen.

nimmari

Comments are closed.