Vitaalishiatsu

Vitaalishiatsu on saanut vaikutteita useista ihmisen terveyteen ja henkiseen hyvinvointiin pyrkivistä lähestymistavoista. Sen pohjana on kokonaisvaltainen näkemys ihmisyydestä. Sitä voidaan kuvata vuorovaikutteiseksi kehotyöskentely menetelmäksi, jossa sekä asiakkaan että hoitajan rooli on yhtä tärkeä.
Sen keskeisempänä tavoitteena on vitaalienergian eli elinvoiman palauttaminen, vahvistaminen ja ylläpitäminen. Se pyrkii luomaan positiiviselle muutokselle otolliset sisäiset ja ulkoiset puitteet, jotta ihminen voi parantua, vahvistua ja voida hyvin.

Vitaalishiatsun menetelmin autetaan kehon puhdistumista, ravitaan kehon elintoimintoja, laukaistaan psyykkistä ja fyysistä jännitystä, sekä vapautetaan että vahvistetaan vitaliteettiä eli peruselin voimaa. Shiatsulla voidaan aktivoida parasympaattista hermostoa joka on vastakkainen hermosto stressihermostolle.

Konkreettisesti shiatsuterapeutti käy läpi koko kehon akupisteitä painamalla, hieromalla ja venyttämällä. Shiatsussa käytetään myös . erilaisia keinutuksia, ravistuksia, myös sotaitekniikkaa. Shiatsuhoidot tehdään yleensä lattialla patjan päällä, mutta myös hoitopöydällä mikäli se koetaan asiakkaan kanssa paremmaksi vaihtoehdoksi.

Comments are closed.